БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Демерджиев: Промяната в съдебната система не бива да бъде личностна, а съдържателна

Промяната в съдебната система не бива да бъде личностна, а съдържателна, заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в коментар за раздорите в прокуратурата:

„Аз отдавна соча, че има проблеми в съдебната система, отдавна апелирам към прокуратурата да не сочи МВР с пръст, а да следва примера на МВР и да почне да се чисти. За съжаление тези процеси не протекоха гладко. Малко взривообразно протекоха, но в крайна сметка те трябва да доведат до промяна в съдебната система, не личностна промяна тука акцентирам, а същностна, съдържателна промяна, т.е. съдебната система трябва да обезпечи върховенството на правото. Съдебната система трябва да обезпечи истинска борба с корупцията. Това очакваме, това очакват и българските граждани“, посочи министърът на вътрешните работи.
По-рано днес Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет изпрати в етичната и дисциплинарната комисии сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев за предполагаемо подслушване на прокурор.

Източник: БНР

Подобни публикации

Новите случаи на коронавирус у нас са 535

Димитър

Председателят на КЗП е освободен от поста

Димитър

ПТП с автобус затруднява движението по бул. „Александър Малинов“ в София

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy