БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Демонстрации се очакват преди дебатите и гласуването на вота на недоверие

Преди дебатите и гласуването от парламента на вота на недоверие към правителството, в София се планират протести „за“ и „против“ политиката на кабинета.

Тази вечер в 18 часа пред президентството е насрочен „Марш за европейска България – в защита на парламентаризма и демокрацията“, организиран от инициативата „Правосъдие за всеки“.

„Имаме съвсем конкретно послание към президента, защото когато той видя държавата, превзета от мафията, слезе при хората и размаха юмрук. Ние считаме, че сега отново е настъпил един такъв момент и вместо да се крие зад някакви високопарни фрази, може би трябва да започне да назовава нещата с истинските им имена“. Това каза в интервю за предаването „Преди всички“ по програма „Хоризонт“ адвокат Емил Георгиев от „Правосъдие за всеки“:

„Много е важно президентът като защитник на парламентаризма да вземе отношение и по този въпрос, защото ние виждаме как парламентаризмът в изминалата седмица беше буквално изнасилен със свалянето на председателя на Народното събрание Никола Минчев, дори политически лидери от опозицията казаха, че той е станал жертва и не си отива заради някакви грешки или лични качества, а заради настоящата политическа конюнктура“.

В 18:30 пред парламента е насрочен граждански протест в подкрепа на правителството.

Такива демонстрации се очаква да се проведат и във вторник и в деня на гласуването от депутатите на вота на недоверие.

Във вторник пред парламента се организира и митинг на партия „Възраждане“ с искане за оставка на правителството и свикване на предсрочни парламентарни избори.

Източник: БНР

Подобни публикации

Фотографът Виктор Димчев отново преброи протестиращите тази вечер (СНИМКА)

admin

Промените в македонската конституция буксуват

Димитър

Новите случаи на коронавирус у нас за денонощие са 2764

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy