БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Денков при Радев с изпълнен мандат и имена на министри. Какви са приоритетите?

Номинираният за премиер акад. Николай Денков от „Продължаваме промяната – Демократична България“ върна на президента Румен Радев изпълнен проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Държавният глава обеща, че бързо ще издаде указа, за да може пленарната зала да гласува по съвест състава на бъдещото редовно правителство.

„Мисля, че всички имаме нужда от успокояване на ситуацията, за да знаят хората, че всички институции работят в полза на хората и бизнеса“, посочи пред президента акад. Денков.

На свой ред Румен Радев се обърна към него с думите: „България ще има нужда от институции и политици, които да работят за сигурност, справедливост и срещу корупцията, както очакват всички почтени български граждани“.

Няма знак в това, че Мария Габриел не е дошла на „Дондуков“ 2, каза Денков и допълни, че постоянно е в контакт с нея: „Няма драма“, настоя той.

„Направихме така, че съставът на кабинета да е приемлив и високо експертен. Надявам се, че това ще бъде оценено и кабинетът ще бъде гласуван“, посочи още номинираният за премиер.

Според него няма никакъв шанс това правителство да бъде успешно, ако няма подкрепа на партиите в парлачента – „тези, които имат желание да се развиваме като модерна държава с проевропейска перспектива“.

Николай Денков коментира още и темата с бюджета, като в най-кратки срокове да бъде направен „нормален бюджет, без този дефицит“.

„Бюджетът е много важен първи приоритет, оставям го на финансовия министър да набере информация, той трябва да бъде направен професионално. Финансовият министър трябва да си влезе в ролята си и едва тогава ще знаем цялата картина“, категоричен бе той.

Източник: БНР

Подобни публикации

Протест пред НС срещу предложенията да дадем военна помощ на Украйна

Димитър

Атанас Атанасов: След 6 месеца евентуалното ново правителство трябва да иска вот на доверие

Димитър

Задържан 34-годишен, бил и заплашвал с убийство бременната си приятелка

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy