ВАЖНИ СВЯТ

Денков участва в 18-ия стратегически форум в Словения

В словенския град Блед днес ще се открие двудневния, 18-и по ред, стратегически форум, който тази година се провежда под надслов „Солидарност за глобалното бъдеще“, предава БТА.

Сред обявените участници са Шарл Мишел, председател на Европейския съвет, премиерът на България Николай Денков, Димитър Ковачевски, министър-председател на Северна Македония, Боряна Крищо, председател на Съвета на министрите на Босна и Херцеговина, Еди Рама, министър-председател на Албания, както и неговите колеги от Хърватия и Косово Андрей Пленкович и Албин Курти.

Словенският министър-председател Роберт Голоб ще бъде домакин на работен обяд с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, министър-председателя на България Николай Денков и премиера на Хърватия Андрей Пленкович. Лидерите ще обсъдят основните приоритети, които Европейският съвет ще разгледа до края на годината.

Източник: БНР

Подобни публикации

Русия и Украйна подписват споразумение за износ на зърно

Димитър

Румен Радев посрещна черногорския си колега Мило Джуканович на пл. „Св. Александър Невски“

Димитър

Денков: Няма място за политически изказвания от страна на областните управители

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy