БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Депутатите приеха оставката на Цацаров

Депутатите приеха единодушно оставката на председателя на антикорупционната комисия Сотир Цацаров, считано от 1 март. Решението беше взето със 197 гласа „за“, без „против“ и „въздържал се“.

Цацаров подаде оставка в средата на януари и поиска да бъде освободен от началото на март, когато ще внесе годишния отчет на антикорупционната комисия.

Според Андрей Гюров от „Продълаваме промяната“ с гласуването на оставката на Цацаров се слага край на един порочен модел:

„Днес с този акт даваме край на един от най-ярките символи на завладяната държава, на моделът „ти си го избра“. Нещо, което само преди година изглеждаше абсолютно невъзможно, днес става факт“.

По време на дебата Тома Биков от ГЕРБ заяви, че е редно Цацаров, който не е присъства, да бъде изслушан в пленарната зала:

„Какъв е проблемът да дойде господин Цацаров, да си каже какво е правил, да си каже мнението по някои въпроси, но така само „освобождаваме“, после все едно, че нищо не е било, не ви отива“.

Пред депутатите от парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията Цацаров обяви през януари мотивите си да се оттегли предсрочно от поста. Той посочи, че безкрайните упражнения с името му са довели до това решение и иска да запази достойнството си. Освен лични, изтъкна и професионални мотиви да напусне поста.

Източник: БНР

Подобни публикации

Служителите на НЗОК излизат на предупредителен протест

Димитър

Спецоперация в Благоевградско срещу наркоразпространението

Димитър

Собственици и служители на заведения излизат на протест в София

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy