БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Депутатите приеха правилника за работа на парламента

След тридневно обсъждане, съпроводено със скандали, нападки и обиди, депутатите приеха правилника за работа на парламента.

За следващата седмица обаче остана гласуването на ръководствата и състава на постоянните комисии – въпрос, по който парламентарните групи все още не са постигнали договореност.

Народните представители одобриха предложението на Петър Петров от партия „Възраждане“ към основните заплати на депутатите да се начисляват и допълнителни месечни възнаграждения за трудов стаж и професионален опит – едно на сто за всяка прослужена година.

С предложената редакция към трудовия стаж се добавя или осигурителен стаж.

Отхвърлена обаче бе идеята за въвеждане на глоба за лицата и органите, които не отговарят на въпроси и питания на депутати или не се явяват на изслушвания.

Депутатите отхвърлиха идеята заседанията на парламента да не започват в 09.00 часа, а в 14.00 ч., и те да продължат до 19.00 часа.

Приета бе идеята министър-председателят, заместник-министър председателят и министрите да могат да отлагат само устен отговор на въпрос или питане поради болест или командировка извън страната и при неотложни случаи, но не повече от два пъти.

Източник: БНР

Подобни публикации

Ето какво реши НОЩ след рекордния брой заразени!

admin

Арменската общност у нас е против изборите да са на 4 април

Димитър

КЕВР: Предстои значително поскъпване на парното и топлата вода

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy