БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Депутатите спорят дали АПИ да заплати от бюджета си 50% от парите за пътните строители

Вече час депутатите спорят дали Народното събрание да разреши Агенция „Пътна инфраструктура“ да заплати от бюджета си 50% от парите за пътните строители, а останалите едва след експертиза на сключените договори. В пленарната зала в подкрепа за проекторешението се обявиха от „Продължаваме промяната“ и БСП. От „Има такъв народ“ се изказаха с резерви и настояха за ревизия на решението.

ГЕРБ-СДС категорично се противопоставиха Народното събрание да става страна по сключени договори между пътните фирми и изпълнителната власт. Депутатът Николина Ангелкова заяви:

„Вие търсите начин да си измиете некадърността пред българските граждани с това като прехвърляте отговорностите на Народното събрание. Очевидно служебният министър Комитова е подложила динена кора на Гроздан Караджов, така че не си измивайте ръцете с Народното събрание и платете на сто процента на българските фирми“.

Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“ контрира:

„Да, динена кора беше сложена, но това е от вашето управление от вашето АПИ, която в момента се налага Народното събрание да решава, за да имаме някакви безопасни пътища, по които да се движат българските граждани“.

Социалистът Борислав Гуцанов заяви, че единственото разумно решение е веднага да се изплатят половината от средствата, за да се намали напрежението и остро се обърна към ГЕРБ:

„Репликата ремонт на ремонта стана именно през тези години и влезе като нарицателно за начина, по който се правят пътищата в България и наистина трябва да си носител на Оскар, за да можеш да излезеш тук и да говориш по този начин“.

От „Възраждане“ обявиха, че няма да подкрепят решението, което по думите им въвлича парламента в корупционна схема.

Източник: БНР

Подобни публикации

Ева Янева стана шампионка на Франция

Димитър

Не се планира среща Байдън-Путин, Блинкън отмени срещата с Лавров

Димитър

Планинската спасителна служба в Югозападна Румъния вдигната под тревога заради метеорита

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy