БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Депутати искат КСНС да обсъди датата на парламентарните избори

Независимите депутати, напуснали парламентарната група на БСП, поискаха президентът да свика Консултативния съвет по национална сигурност за обсъждане на датата на предстоящите парламентарни избори.

Красимир Янков от наричащите себе си „прогресивни социалисти“ изтъкна, че определянето на датата не може да е еднолично решение и трябва да се вземе предвид здравната ситуация заради коронавируса:

„Датата на изборния ден не може да бъде насрочена, без да се отчетат съществуващите препятствия за максимално широко участие на българските избиратели. Само така следващият парламент ще бъде максимално представен и истински легитимен“

Вчера и лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки призова държавния глава да свика Консултативния съвет по национална сигурност за обсъждане на датата на вота със същите аргументи. Той се обяви за провеждането му на 23 май.

Източник: БНР

Подобни публикации

Министър Вълчев предлага да се актуализират стипендиите във ВУЗ и научни организации

Димитър

Новозаразените с коронавирус за последното денонощие са 1911

Димитър

От 1 април: Маските стават пожелателни

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy