БЪЛГАРИЯ

Димитър Димитров, ЦИК: Очаквам огромно напрежение при броенето на бюлетините на изборите

Говорителят на Централната избирателна комисия Димитър Димитров очаква „огромно напрежение, особено в големите райони“ при броенето на бюлетините на парламентарните избори на 4 април.

В интервю за БНТ Димитров заяви, че заради големия брой преференции, наличието на машинно гласуване и такова с хартиени бюлетини е реална възможността резултатите от вота да се забавят:

„Сегашните протоколи заради наличието на машинно и хартиено гласуване и преференции за много кандидати в големите райони особено, обръщам внимание, че в София, Варна, Бургас кандидатите ще бъдат 32 и всеки един от тях трябва да намери своите преференции веднъж като хартия, тоест дошло от хартиения вот, веднъж като разпечатка от машината, която е пренесена от протокола и накрая сумирани“.

От днес започва онлайн обучението на Районните избирателни комисии, каза Димитров. По думите му обучението на членовете на Секционни избирателни секции ще бъде много трудно, тъй като няма как то да се организира присъствено заради Covid ситуацията.

Ако има проблем, то той ще е с мобилните секции, които ще трябва да обиколят записаните в списъците на местната администрация, които ще имат право да гласуват по този начин, прогнозира Димитров.

Източник: БНР

Подобни публикации

ММА бойци са нахлули в Министерството на спорта

Димитър

3712 са новите случаи на Covid-19 у нас, 2518 са излекуваните

Димитър

Докладът на ОЛАФ е присъединен към дело за търговия с влияние

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy