СВЯТ

Дим от горски пожари измъчва Монреал

Монреал се задушава заради дима от горските пожари в Канада, като в неделя бе с най-лошо качество на въздуха сред големите градове в света, предаде АФП.

Най-многолюдният град в провинция Квебек е имал „нездравословно“ качество на въздиха, сочат данните на IQAir на фона на стотици горски пожари в страната.

Агенцията по околна среда на Канада издаде предупреждения за смог в няколко района на Квебек заради пожарите, заявявайки, че „замърсяването води до влошаване на качеството на въздуха и ограничава видимостта“.

Агенцията предупреди жителите да избягват дейности извън дома и да носят маски, ако им се налага да излизат.

Басейните на открито и зоните за спорт са затворени. Събития на открито, включително концерти и състезания, са отменени заради смога.

„Като мъгла е, само че идва от горските пожари. Наистина е трудно да се диша и дразни очите“, заявява местна жителка пред АФП, недоволна от факта, че фестивал, на който трябвало да отиде, е отменен.

Източник: БНР

Подобни публикации

Подновяват занятията в училищата в Пирот

Димитър

Управляващите социалдемократи в Швеция казват за членството в НАТО на 15 май

Димитър

Починалите от Covid-19 в Европа надхвърлиха 1 милион души

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy