БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Добра новина: Няма да се затягат мерките, няма да се затварят градовете!

Мерките в България масово не се спазват и за да не използвам думата „масово“ – има места, където не се спазват. Не възнамеряваме да затягаме мерките, няма да се затварят градове, няма да се поставят КПП-та и няма да се прилагат ограничителни мерки. Това повтори отново здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в Министерски съвет.

От самото начало всяка цифра и число се следят от Оперативния щаб със загриженост. Над 8 000 легла и около 1 200 легла за интензивно лечение могат да бъдат открити. Към настоящия момент 1 307 пациенти са настанени в лечебните заведения и 64 пациенти се намират в интензивните отделения.

От няколко седмици РЗИ осъществяват контрол по всички обществени места, където хората са длъжни да носят предпазни средства и защитна маска, обясни проф. Ангелов. Вчера РЗИ е посетила няколко големи търговски обекта, съставени са 31 акта – 15 са за продавачи и 16 за граждани.

Проверки ще има във всички области на България. Ако ние не вярваме в сегашните мерки, няма смисъл да се въвеждат нови мерки, които да не бъдат спазвани. Нека да се съсредоточим в настоящите наложени мерки, призова здравният министър.

„Тази инфекция ще бъде победена, но за да бъде победена, трябва разум, интелект и дисциплина. Ние ще се справим с инфекцията благодарение на усилията на всички лекари“, категоричен бе Костадин Ангелов.

Той призна, че има недостиг на медицински специалисти, умората била голяма, но лекарите нямало да се откажат.

В област Търговище ще бъдат предприети всички допълнителни мерки, които ще касаят конкретната област, стана ясно от думите на министъра за района, който е с открояващи се показатели. Припомняме, че и преди дни Германия въведе мерки спрямо именно област Търговище.

Източник: news.bg

Подобни публикации

Продължава спорът между прокуратурата и МВР за ареста на Борисов

Димитър

САС върна на прокуратурата делото, известно като „Дупнишка популярна каса“

Димитър

Две парламентарни комисии ще гледат две предложения за военна помощ за Украйна

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy