БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Добра новина: Няма да се затягат мерките, няма да се затварят градовете!

Мерките в България масово не се спазват и за да не използвам думата „масово“ – има места, където не се спазват. Не възнамеряваме да затягаме мерките, няма да се затварят градове, няма да се поставят КПП-та и няма да се прилагат ограничителни мерки. Това повтори отново здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в Министерски съвет.

От самото начало всяка цифра и число се следят от Оперативния щаб със загриженост. Над 8 000 легла и около 1 200 легла за интензивно лечение могат да бъдат открити. Към настоящия момент 1 307 пациенти са настанени в лечебните заведения и 64 пациенти се намират в интензивните отделения.

От няколко седмици РЗИ осъществяват контрол по всички обществени места, където хората са длъжни да носят предпазни средства и защитна маска, обясни проф. Ангелов. Вчера РЗИ е посетила няколко големи търговски обекта, съставени са 31 акта – 15 са за продавачи и 16 за граждани.

Проверки ще има във всички области на България. Ако ние не вярваме в сегашните мерки, няма смисъл да се въвеждат нови мерки, които да не бъдат спазвани. Нека да се съсредоточим в настоящите наложени мерки, призова здравният министър.

„Тази инфекция ще бъде победена, но за да бъде победена, трябва разум, интелект и дисциплина. Ние ще се справим с инфекцията благодарение на усилията на всички лекари“, категоричен бе Костадин Ангелов.

Той призна, че има недостиг на медицински специалисти, умората била голяма, но лекарите нямало да се откажат.

В област Търговище ще бъдат предприети всички допълнителни мерки, които ще касаят конкретната област, стана ясно от думите на министъра за района, който е с открояващи се показатели. Припомняме, че и преди дни Германия въведе мерки спрямо именно област Търговище.

Източник: news.bg

Подобни публикации

Премиерът поиска от полицаите и невъзможното: Спрете войната по пътищата!

Димитър

Бойко Рашков се оплакал пред евродепутати от липсата на контрол върху главния прокурор

Димитър

Властите ще следят за качеството на въздуха в района на Калотина

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy