БЪЛГАРИЯ

Довечера е традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“

Тази вечер е традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ под патронажа на президента. Заради пандемията спектакълът е на запис и без публика, и ще бъде излъчен от 20 часа по Българското национално радио и Българската национална телевизия.

Целта и на тазгодишното издание на „Българската Коледа“ е да подпомогне диагностиката, лечението и рехабилитацията на стотици български деца, както и да осигури високотехнологична апаратура за детски отделения и клиники в страната.

За 18-а поредна година в празничната вечер на Рождество Христово артисти, музиканти, спортисти, журналисти и общественици се включват в благородната инициатива под патронажа на държавния глава. В началото на декември президентът Румен Радев обяви каузата на тазгодишното издание на „Българската Коледа“:

Кампанията е под наслов „Заедно за децата с хронични заболявания – нека превърнем надеждата в реалност.“

Съпричастни към каузата са водещи имена на българската музика, признати лекари, спортисти и любими лица от малкия екран ще насочат вниманието към нуждата от подпомагане на диагностиката, лечението и рехабилитацията на децата с тежки хронични заболявания. По време на концерта ще бъдат разказани историите на децата, подпомогнати от благотворителната инициатива.

Тази година спектакъла на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ е на запис и без публика.

„Тази година отново ще бъдем заедно, макар и разделени физически, защото тъкмо тази година осъзнахме колко е важно да сме силни в солидарността и отговорността си.“, каза президентът.

17-ото издание на „Българската Коледа“ събра близо два и половина милиона лева от дарения. Със средствата беше подпомогнато лечението на 500 деца с тежки заболявания, а 15 лечебни заведения в страната получиха медицинска апаратура.

„Искрено вярвам, че именно в най-тежки моменти солидарността е още по-голяма. Затова нека не забравяме нашите деца, които имат нужда от подкрепа точно сега“, заяви Румен Радев.

Източник: БНР

Подобни публикации

Близо 2600 са имениците в община Кюстендил за Гергьовден

Димитър

Изнесени ваксинационни пунктове през почивните дни

Димитър

Президентът започва консултации с парламентарните групи

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy