БЪЛГАРИЯ

Доклад: Пандемията създаде предпоставки за засилване на трансграничната организирана престъпност

„Влошаването на икономическата ситуация в световен мащаб поради продължаващата пандемия от Covid-19 създаде предпоставки за засилване на трансграничната организирана престъпност. Запазва се тенденцията за използване на каналите за нелегален трафик през територията на България“.

Това е записано в доклад на Държавна агенция „Разузнаване“ за дейността ѝ през миналата 2020 година.

Продължила е и „активната дейност на разузнавателни служби на чужди държави с различни от българските и от тези на НАТО и ЕС интереси“, отчитат от агенция „Разузнаване“.

В годишния доклад за дейността на другата специална служба – ДАНС, за 2020 година пише, „че се активизират действията на чужди специални служби като част от комплексни усилия за маргинализиране на български позиции в областта на външната политика, свързани с отстояване на националните ни интереси по линия на държавнотворчески елемент, какъвто е езикът, както и по отношение на историята и културата ни“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Дони затвори устите хейтърите си: Вече приличам на 90-годишен и ще отлетя към вечните ловни полета

admin

171 са новите случаи на Covid-19 у нас

Димитър

Жълт код за студ в 16 области

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy