БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Донев очаква от МВР сериозен контрол за спазването на правилата по пътищата

Служебното правителство ще обсъди като първа точка от дневния си ред бедственото положение в община Своге заради проблема с водоснабдяването, обяви премиерът Гълъб Донев.

В началото на заседанието той благодари на всички, които в неделната вечер не са подминали 217-тия километър на автомагистрала „Тракия“ и са спрели, за да помогнат на децата и възрастните в катастрофиралия сръбски автобус.

Донев очаква от МВР да упражнява сериозен контрол за спазването на правилата за движение по пътищата.

Служебният премиер припомни пред министрите старата българска поговорка, че когато се обърне колата, пътища много, но и допълни:

„При този инцидент обаче преобърналият се автобус стана повод да видим, че пътят е един и заедно можем да се справим дори и в най-тежките изпитания. Катастрофата събра на магистралата хора, различни по професия, по местоживеене, по възраст, дори и по възгледи, но те бяха заедно и помогнаха на хора в беда. Впечатлен съм и признателен за светкавичната и адекватна реакция на всички, които в неделя вечер не подминаха 217-ия км на магистрала „Тракия“, мислейки си: Това не е моя работа“.

Донев благодари поименно на хора, които са се отзовали веднага след катастрофата, като каза, че е впечатлен от бързата и адекватна светкавична реакция:
„Благодарен съм на всички, които помогнаха на младия лекар, който започна оценка на състоянието на пострадалите деца и възрастни, на д-р Антон Елкин, който се присъединява към младия лекар, на Теодор Бочев и Живко Стамболиев, които помагат за изваждането на децата от автобуса и на всички останали очевидци на катастрофата, които действат с мисъл и грижа за живота и здравето на децата. Благодарен съм на екипите на „Бърза помощ“, на лекуващите лекари, на медицинските сестри, на „Пътна полиция“, на местната власт в Стара Загора. Надеждите са ни, че децата, настанени в „Пирогов“, ще се възстановят бързо“.

Служебният премиер припомни участието си в Националното съвещание на МВР и отново поиска контрол:

„От МВР очаквам сериозен контрол за спазване на правилата за движение. Да върнем вниманието си към живота е призивът ни към всички, защото ако ценим живота, своя и на непознатият в насрещното платно, ще следваме закона вътре в нас“.

Източник: БНР

Подобни публикации

България и РСМ работят за изясняване на причините за ПТП на АМ „Струма“

Димитър

Обявиха номинациите в анкетата „Футболист на футболистите“

Димитър

Първенствата за мъже и жени в България няма да спират

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy