БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Допълнителни имунизационни кабинети в Пернишко

Допълнителни имунизационни кабинети ще бъдат разкрити в област Перник, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Александър Златанов. Така освен в областния център Перник ваксини срещу коронавирус ще могат да се поставят на място и в останалите по- големи общини в региона.

Ваксинацията в област Перник върви по график, като паралелно с продължаващата имунизация на учителите и непедагогическия персонал, с мобилни кабинети през тази седмица ще бъдат обхванати и настанените и работещите в социалните домове, каза д-р Александър Златанов.

Нямаме вече никакви ограничения, поне засега, във ваксините. Няколко вида ваксини вече доставяме. И ще разширим съответно интензитета на ваксиниране. Ще отворим, в процес сме, още няколко имунизационни кабинета. Преговаряме с едно ДКЦ да направим такъв кабинет и съответно – в по-големите общински центрове Брезник, Радомир, Трън. В следващия момент самите лични лекари ще започнат да имунизират пациенти от своята пациентска листа. И наблюдаваме процеса. При необходимост ще търсим и отваряне на още кабинети, каза д-р Златанов.

Вече се работи и по създаването на организация за имунизиране на хората, които ще бъдат ангажирани с провеждането на изборите.

Източник: БНР

Подобни публикации

КФН: Има достатъчно данни, за да изчислят фондовете потенциалната втора пенсия на клиентите си

Димитър

РЗИ отрече информация от социалните мрежи за починал лекар след поставена ваксина

Димитър

Оранжев код за интензивни валежи от дъжд в 5 области, за другите – жълт код

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy