БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Допълнителни имунизационни кабинети в Пернишко

Допълнителни имунизационни кабинети ще бъдат разкрити в област Перник, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Александър Златанов. Така освен в областния център Перник ваксини срещу коронавирус ще могат да се поставят на място и в останалите по- големи общини в региона.

Ваксинацията в област Перник върви по график, като паралелно с продължаващата имунизация на учителите и непедагогическия персонал, с мобилни кабинети през тази седмица ще бъдат обхванати и настанените и работещите в социалните домове, каза д-р Александър Златанов.

Нямаме вече никакви ограничения, поне засега, във ваксините. Няколко вида ваксини вече доставяме. И ще разширим съответно интензитета на ваксиниране. Ще отворим, в процес сме, още няколко имунизационни кабинета. Преговаряме с едно ДКЦ да направим такъв кабинет и съответно – в по-големите общински центрове Брезник, Радомир, Трън. В следващия момент самите лични лекари ще започнат да имунизират пациенти от своята пациентска листа. И наблюдаваме процеса. При необходимост ще търсим и отваряне на още кабинети, каза д-р Златанов.

Вече се работи и по създаването на организация за имунизиране на хората, които ще бъдат ангажирани с провеждането на изборите.

Източник: БНР

Подобни публикации

Благовещение

Димитър

МВнР предлага да няма избирателни секции в Адана, в курортите в Турция и Гърция

Димитър

Костадин Костадинов: Гласувах за възраждането на България като свободна и независима държава

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy