БЪЛГАРИЯ

Допълнителни 52 млн. лв. за семейства с деца, засегнати от локдаун

Правителството отпусна допълнително 52 милиона лева в помощ на семейства с деца до 14 години, на чийто родители се е наложило да останат вкъщи, докато учебните заведения не работят присъствено. По мярката вече са подпомогнати над 41 хиляди семейства.

Помощта се изплаща пропорционално за дните неплатен отпуск, като размерът за един месец е 650 лв. за семейства с 1 дете и 975 лв. за семейства с 2 и повече деца.

Мярката има подоходен критерий, който беше увеличен на 150% от минималната заплата, което означава, че кандидатстващо семейство с едно дете трябва да има доход до 2925 лв., а с две и повече – до 3900 лв., припомнят от пресслужбата на Министерския съвет.

Правителството отпусна и нови 1 680 689 лв. по линия на тригодишната програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища. Средствата са за общините Костинброд и Бургас.

Източник: БНР

Подобни публикации

Андреевден – почитаме свети апостол Андрей Първозвани

Димитър

Отлични условия за ски в големите планински курорти

Димитър

Държавата ще изкупи необходимите за населението количества зърно

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy