БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Доставят до дни лекарството L-thyroxin за лечение на щитовидната жлеза в аптеките

Лекарството L-thyroxin за лечение на проблеми с щитовидната жлеза ще бъде доставено в аптеките, в рамките на следващите дни, съобщиха за „Хоризонт“ от фирмата вносител.

За липсата му в аптечната мрежа БНР съобщи преди близо месец.

Повече от месец от аптеките липсват всички видове опаковки на „L-thyroxin“. Причината за това са временни производствени проблеми, съобщи за „Хоризонт“ фирмата-вносител. В писмена позиция те уверяват, че още вчера в складовете им са пристигнали опаковки от 100 милиграма, които вече са разпределени до основните търговци на едро.

Това означава, че лекарството ще е в аптеките още утре.

L-thyroxin е лекарството, на което от 15 години разчита Детелина Ендурова, която е с частично отстранена щитовидна жлеза след операция:

„Последно си бях взела две кутийки може би преди повече от два месеца. Ако не заредят тук до края на месеца, имайки предвид симптомите, които имах след операцията и преди операцията, просто не ми се иска да ми се случва отново – сърцебиене, главозамайване, треперене, тремор. Ужасно е просто. Никой не предупреди месец или два преди това, че се очаква да няма зареждане“.

До края на седмицата се очаква зареждане и на другите опаковки, разрешени за употреба в България, се казва още в позицията на вносителя. Това означава, че още в началото на следващата седмица ще ги има в аптеките в страната.

Източник: БНР

Подобни публикации

Спад с 40% на новозаразените с COVID-19 в община Сливен спрямо седмица по-рано

Димитър

Расте броят на заболелите от Covid-19 в Кюстендил

Димитър

БНО е първата партия, подала документи за участие в изборите на 2 април

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy