БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Доставят до дни лекарството L-thyroxin за лечение на щитовидната жлеза в аптеките

Лекарството L-thyroxin за лечение на проблеми с щитовидната жлеза ще бъде доставено в аптеките, в рамките на следващите дни, съобщиха за „Хоризонт“ от фирмата вносител.

За липсата му в аптечната мрежа БНР съобщи преди близо месец.

Повече от месец от аптеките липсват всички видове опаковки на „L-thyroxin“. Причината за това са временни производствени проблеми, съобщи за „Хоризонт“ фирмата-вносител. В писмена позиция те уверяват, че още вчера в складовете им са пристигнали опаковки от 100 милиграма, които вече са разпределени до основните търговци на едро.

Това означава, че лекарството ще е в аптеките още утре.

L-thyroxin е лекарството, на което от 15 години разчита Детелина Ендурова, която е с частично отстранена щитовидна жлеза след операция:

„Последно си бях взела две кутийки може би преди повече от два месеца. Ако не заредят тук до края на месеца, имайки предвид симптомите, които имах след операцията и преди операцията, просто не ми се иска да ми се случва отново – сърцебиене, главозамайване, треперене, тремор. Ужасно е просто. Никой не предупреди месец или два преди това, че се очаква да няма зареждане“.

До края на седмицата се очаква зареждане и на другите опаковки, разрешени за употреба в България, се казва още в позицията на вносителя. Това означава, че още в началото на следващата седмица ще ги има в аптеките в страната.

Източник: БНР

Подобни публикации

Зелени коридори за ваксини срещу Covid-19 и днес

Димитър

Новозаразените с Covid-19 у нас са 94, над 1 милион са напълно ваксинирани

Димитър

Срокът на мярката 60 на 40 се удължава до 31 март 2021 година

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy