БЪЛГАРИЯ

До 4 млн. лв. по Плана за възстановяване за модернизация на материалната база в училищата

До 4 млн. лева ще могат да получат училищата за модернизация на материалната си база по Националния план за възстановяване и устойчивост. За детски градини с до две групи максималният размер е 1,3 млн. лева, а за градини с три и повече групи – 1,8 млн. лева, съобщават от Министерството на образованието и науката.

Общият бюджет за създаване на съвременни училища и детски градини е над 326 млн. лева. В училищата ще се финансира изграждане на инфраструктура за бъдеща STEM среда , т.е. лаборатории, центрове за млади изследователи, свързани класни стаи с високотехнологично оборудване и др.

На общините с недостиг на места в училища и детски градини ще се отпускат средства за пристрояване и надстрояване на вече съществуващи сгради. Това ще се прави и ако училището учи на две смени заради липса на достатъчно класни стаи.

Чрез своите проекти училищата и детските градини трябва да подобрят също достъпа на хората с увреждания до своите сгради.

Източник: БНР

Подобни публикации

1566 са новите случаи на коронавирус, положителни са 23,7% от пробите

Димитър

Националният план предвижда пет фази за ваксиниране

Димитър

Започна протестът на земеделците

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy