БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

ДПС пак внася законови промени за проверка на „златните паспорти“

ДПС отново внася законодателните промени за пълна проверка на т.нар. златни паспорти, свързани с режима на получаване на българско гражданство срещу инвестиции.

Заместник-председателят на парламентарната група на движението Хамид Хамид заяви, че въпреки заявката на премиера Кирил Петков да бъде извършена пълна проверка, парламентарната група на „Продължаваме промяната“ е бламирала този ангажимент в пленарната зала.

„Паническото отхвърляне на предложенията да бъде извършена проверка на всеки един „златен паспорт“ все повече стеснява кръга около тези, които отхвърлят предложението. Няма да приемем такова поведение от министър-председателя, с което той се опитва да замете проверката на тези конкретни случаи. Ще извадим скоро всички връзки на този тесен кръг и на семействата им с китайци, които най вероятно работят за някои други служби.“

На първо четене Народното събрание сложи край на предоставянето на гражданство срещу инвестиции, но отхвърли искането на ДПС за пълна проверка на издадените „златни паспорти“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Бившият финансов министър Владислав Горанов е засечен на граничен пункт с обявен за издирване автомобил

Димитър

Удължават извънредната епидемична обстановка

Димитър

Карамановден е, почитаме Свети Силвестър

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy