БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

ДПС пак внася законови промени за проверка на „златните паспорти“

ДПС отново внася законодателните промени за пълна проверка на т.нар. златни паспорти, свързани с режима на получаване на българско гражданство срещу инвестиции.

Заместник-председателят на парламентарната група на движението Хамид Хамид заяви, че въпреки заявката на премиера Кирил Петков да бъде извършена пълна проверка, парламентарната група на „Продължаваме промяната“ е бламирала този ангажимент в пленарната зала.

„Паническото отхвърляне на предложенията да бъде извършена проверка на всеки един „златен паспорт“ все повече стеснява кръга около тези, които отхвърлят предложението. Няма да приемем такова поведение от министър-председателя, с което той се опитва да замете проверката на тези конкретни случаи. Ще извадим скоро всички връзки на този тесен кръг и на семействата им с китайци, които най вероятно работят за някои други служби.“

На първо четене Народното събрание сложи край на предоставянето на гражданство срещу инвестиции, но отхвърли искането на ДПС за пълна проверка на издадените „златни паспорти“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Мая Манолова учредява партията си „Изправи се БГ“

Димитър

Новите случаи на коронавирус у нас са 3159

Димитър

Ще има протокол за гласуване при пандемия, министърът обеща да го оповести, когато е ясна датата на вота

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy