БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

ДПС сезира Гешев за нарушения при придобиване на т. нар. „златни паспорти“

ДПС ще сезира главния прокурор по получени от тях сигнали за нарушения при придобиване на българско гражданство чрез инвестиции или т.нар. златни паспорти.

„Ще искаме пълна провека от прокуратурата за всеки отделен случай, защото това, което виждаме от документите, е страшно – появяват се много интересни китайци, руснаци и всякакви там. Искаме да разберем кой е лобирал за всеки от тях, какви нарушения и какви далавери са правени с тези паспорти“, заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид.

По думите му от 2013 г. досега 103 лица са придобили българско гражданство по този начин, а именно т.нар. златни паспорти са сред причините САЩ да не премахват визите за българи. Той изрази съжаление, че техният проект за забрана на златни паспорти и проверка на всички казуси е бил отхвърлен в ресорната комисия за сметка на законопроект, предложен от МС.

Източник: БНР

Подобни публикации

3075 нови случая на коронавирус при направени 8470 PCR теста

Димитър

Четири катастрофи с 1 ранен на магистрала „Тракия“

Димитър

Радев участва в Делфийския икономически форум

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy