БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

ДПС сезира прокуратурата за 13 дружества, свързани с Прокопиев

Движението за права и свободи ще сезира прокуратурата за 13 дружества, свързани с бизнесмена Иво Прокопиев, чрез които той е печелил от продажбата на ток. Заместник-председателят на парламентарната група на партията Йордан Цонев заяви, че има съмнения за укриване на печалби и за сделки, при които е избегнато данъчно облагане:

„Поради сложността на схемата не може да се установи с голяма точност има ли свързаност между определени дружества, които са производители, и дружества, които продават. Най-вероятно става въпрос за избягване на данъчно облагане при сделките между свързани лица, когато тази свързаност е укрита. Втората тема е укриване на печалби, тъй като ние виждаме, че в голяма част от дружествата във финансовите им отчети има чувствителна разлика между декларирана печалба и приходи“, отбеляза Цонев.

Като неверни определиха твърденията на ДПС от офиса на Иво Прокопиев. От там заявяват, че всички производители на зелена енергия от Групата стриктно спазват законовите и регулаторните изисквания, механизмът на подпомагане изключва възможност за злоупотреба.

Допълва се, че производителите на възобновяема енергия се контролират от два регулатора – КЕВР и Комисията за финансов надзор.

По повод твърдението на ДПС за данъчни нарушения се посочва, че фирмите от групата на Иво Прокопиев спазват стриктно данъчното законодателство и нямат задължения към държавата.

Източник: БНР

Подобни публикации

Редовното заседание на парламента се провали след три неуспешни опита за кворум

Димитър

Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва за втория си мандат

Димитър

Радев: Въоръжените сили трябва в много по-бърз порядък да развият адекватни отбранителни способности

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy