БЪЛГАРИЯ

ДФЗ обяви график за плащания към земеделците за Кампания 2022 г.

Държавен фонд „Земеделие“ обяви Индикативния график за плащанията към земеделските стопани за Кампания 2022 г., които приключват до 30 юни. Специално разработеният калкулатор на страницата на фонда сочи, че от октомври миналата година до днес на земеделците са изплатени близо 1,184 млрд. лева.

Първото предстоящо плащане за тютюнопроизводителите, които до 20 март ще получат преходна национална помощ в размер на 70,5 милиона лева. До 31 март фонд „Земеделие“ ще направи превод и на парите за обвързана подкрепа в сектор „Плодове и зеленчуци“.

Парите по мярка агроекологии и климат ще бъдат наредени в периода 20 март-10 април. По мярка 11 – биологично земеделие, изплащането на субсидиите е предвидено за началото на юни, тъй като продължава комуникацията с ЕК за индексация на ставките.

През април ще бъдат преведени и средствата за подпомагане по още три от схемите – за протеинови култури, за зелени директни плащания и специално плащане за памук.

През юни помощи очакват младите и дребните земеделци.

От фонд „Земеделие“ напомнят, че графикът за директните плащания е указателен и има за цел да ориентира предварително земеделските стопани за сроковете, в които ще очакват финансова подкрепа.

Съгласно калкулатора на фонда от 16 октомври миналата година до днес по директни плащания са изплатени 1,143 млрд. лева, а от 1 януари тази година до днес по програмата за селските райони извън мерките по директни плащания са платени 40,480 милиона лева.

Източник: БНР

Подобни публикации

Земеделци с 50 трактора протестират във Вълчи дол, очаква се жива верига да затвори пътя

Димитър

Новите случаи на коронавирус у нас са 340

Димитър

Над 40 нелегални мигранти са задържани в София

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy