ЗДРАВЕ

Д-р Николай Брънзалов: Вече имам интерес от пациенти, които искат да бъдат ваксинирани

Населението ще се ваксинира от личните лекари на третия етап, като първо ще бъдат ваксинирани медиците на първа линия в болниците, в Спешната помощ и стоматолозите“, това каза в „Преди всички“ д-р Николай Брънзалов – заместник-председател на Българския лекарски съюз и общопрактикуващ лекар.

„Това не означава, че ваксинирането на пациентите в рисковите групи ще се забави много. След двукратното ваксиниране тези пациенти ще имат една много добра защита“.

По думите му не само от 6-те РЗИ личните лекари ще получават ваксините срещу коронавируса.

Логистиката около ваксините, които се очакват у нас, се очаква да бъде обсъдена днес от здравния министър и председателя на Националния ваксинационен щаб на среща с директорите на шестте РЗИ.

„Трябва да се помисли за „зелени коридори“, в които да се правят ваксинациите за Covid-19 на нашите пациенти, за да не се смесват потоците“.

Д-р Брънзалов посочи, че те ще издирят рисковите пациенти. Когато се получат ваксините по кабинетите, те могат в рамките на пет дни да се съхраняват във хладилниците на личните лекари.

„Личните лекари бързо ще се ориентират кои пациенти е добре да бъдат ваксинирани. Ще наема и допълнителен човек, който да ми помага в процеса. Вече има проявен интерес към ваксината, но има и скептични. Те трябва да бъдат убедени“.

Източник: БНР

Подобни публикации

2774 са новите случаи на коронавирус

Димитър

110 са новите случаи на коронавирус у нас

Димитър

Пирогов отделя етаж за лечение на заразени с COVID-19 свои служители

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy