СВЯТ

Евакуация на жители и туристи от района на гръцкия град Неа Анхиалос, където се взривиха военни складове

Голяма евакуация тече в гръцкия град Неа Анхиалос, където се взривиха военни складове, след като до тях достигна пожар. Пожарът застрашава и бензиностанции в район до град Волос.

Тече евакуация на над 7 хиляди жители и туристи от района на Неа Анхиалос. Пожарът се разгаря с пълна сила от силния вятър и вече е в границите на военно поделение на авиацията. Имаше два много силни взрива на складове за боеприпаси, съобщават местните власти.

От ударната вълна са счупени прозорците на къщи и магазини, свидетелстват жителите. Спасяват хората с частни яхти и лодки от брега на Неа Анхиалос. Не може да се посочи колко са туристите.

В района липсват високи хотели, но има много частни вили и къщи под наем, където почиват предимно семейства с деца. Горящият район се намира в близост до град Волос. Кметът Ахилеас Беос съобщи, че до военното поделение има и бензиностанции, които също могат да се взривят и призова всички да напуснат района.

Полицията въведе забрана за движение на три километра от огнения обръч.

От Гражданска защита съобщиха, че на остров Родос всички огнища са загасени и жителите на десет села вече може да се завърнат по домовете си.

Източник: БНР

Подобни публикации

Балотаж на местните избори в Италия

Димитър

Германия увеличава доходите на хората, получаващи социални помощ

Димитър

Загиналите от земетресенията в Турция достигнаха 43 556 души

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy