СВЯТ

Евроагенцията по лекарствата може да реши за Covid ваксината на AstraZeneca на 29 януари

Европейската агенция по лекарствата (EMA) съобщи във вторник, че е получила заявление от компанията AstraZeneca за условното одобрение на ваксината срещу Covid-19, която е разработена съвместно с Оксфордския университет, предаде Ройтерс.

Агенцията посочи, че ще оцени заявлението в ускорен срок.

Становище относно условното разрешение за пускане на пазара на коронавирусната ваксина на AstraZeneca може да бъде издадено до 29 януари по време на заседанието на Комисията на EMA за лекарства за хора (CHMP), се казва още в изявлението на Европейската агенция по лекарствата.

Лекарственият еврорегулатор също така заяви, че по време на течащия преглед на ваксината е оценил данните от текущите опити във Великобритания, Бразилия и Южна Африка. Предоставена е и допълнителна информация от AstraZeneca по искане на CHMP и в момента таи информация се проучва, допълни EMA.

В края на 2020 г. EMA съобщи, че не очаква да сертифицира ваксината на AstraZeneca през януари, но преди дни изрази надежда, че може да вземе това решение до края на текущия месец.

Източник: БНР

Подобни публикации

Русия настоя за незабавно прекратяване на насилието между израелци и палестинци

Димитър

Норвегия удължи ограниченията за влизане в страната до 7 април

Димитър

Дания удължи с три седмици паузата за използване на „АстраЗенека“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy