БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Екзакта: ГЕРБ-СДС – 23,5%, за второто място се борят ПП, ИТН и БСП

Шест партии към момента изглеждат сигурно представени в състава на следващия парламент. Това показва проучване на „Екзакта Рисърч Груп“.

Лидери са ГЕРБ, а за второто място се борят три партии – „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“ и БСП. Над 4-процентовата бариера за влизане в парламента са още „Демократична България“ и ДПС. Под прага остават „Изправи се БГ! Ние идваме!“, ВМРО и „Възраждане“.

По 90% от избирателите на ГЕРБ, на БСП и на ИБГНИ са твърдо решени да гласуват за президент. По 80% от избирателите на ИТН и на ПП и две трети от избирателите на ДБ също декларират категорични намерения да гласуват за президент.

Сред заявилите категорично намерение да гласуват на предстоящите парламентарни избори, по-често има хора на възраст над 30 години, висшисти, жители на градовете-областни центрове и на селата. Висока мобилизация за парламентарния вот се наблюдава сред по над 90% от избирателите на ГЕРБ, на БСП, на ДПС и на ИБГНИ. Близо по 80% от привържениците на ИТН и ПП също са категорични, че ще участват в парламентарния вот. Това твърдят и две трети от избирателите на ДБ.

Изследването на „Екзакта Рисърч Груп“ е проведено със собствени средства в периода 6-12 октомври сред 1025 пълнолетни българи.

Източник: БНР

Подобни публикации

Арсенал си осигури сблъсък срещу Манчестър Сити за ФА Къп

Димитър

Тест преди полета не е установил техническа неизправност при падналия МиГ-29

Димитър

Ивет Горанова със злато от турнир в Словакия

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy