СВЯТ

ЕК дава България на Съда на ЕС по 3 процедури – за превозните средства, толтаксите и минералните води

Европейската комисия дава България на Съда на ЕС по три процедури – за чистите превозни средства, системата за толтакси и маркетинга на минерална и изворна вода.

Първата процедура е заради това, че страната ни не е транспонирала в законодателството си минимални национални цели за обществена поръчка на чисти превозни средства. Директивата се отнася най-вече за градските автобуси, където обществените поръчки представляват около 70 на сто от пазара.

Заедно с Полша България е дадена на Съда на ЕС и заради това, че не е пренесла в законодателството си европейската система за електронно таксуване, при която пътуващите могат да заплащат толтакси чрез единен договор за абонамент, единен доставчик и единна структура, която да обхваща всички страни членки.

Третата процедура срещу България е заради неправилното прилагане на правилата на ЕС за маркетинга на минералната и изворна вода. Според Еврокомисията българското законодателство не забранява маркетинга на водата, която се добива от един и същ извор, под повече от едно търговски описания, както изисква европейската директива..

Източник: БНР

Подобни публикации

Стачка затвори училищата в Гърция

Димитър

Зетресение с магнитуд 6,8 регистрираха в Чили

Димитър

„Възраждане“ и ПП-ДБ си оспорват първото място във вота на сънародниците ни във Великобритания

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy