ВАЖНИ СВЯТ

ЕС съгласува мерки в подкрепа на биоразнообразието

Европейският съюз постигна съгласие да приеме оспорван закон за възстановяване на деградиралите природни екосистеми. Договорката между държавите членки и Европарламента беше постигната късно снощи, предаде БТА.

Законът ще изисква от страните да въведат мерки за възстановяване на природата, която обхваща 20% от сушата и морските територии на Европейския съюз, до 2030 г. Целта е да се обърне тенденцията на намаляване на природните ресурси в Европа, 81 на сто от които са в лошо състояние.

Сделката е компромис, постигнат след месеци на политически кампании, които разкриха дълбоки различия между държавите и законодателите по отношение на екологичните мерки.

По време на преговорите някои правителства предупредиха, че Европа налага твърде много екологични закони на промишлеността, докато дясноцентристките законодатели водеха кампания за премахване на закона, с аргумента че той ще навреди на земеделските производители.

Според Брюксел и някои представители обаче са необходими решителни действия, за да се спре рязкото намаляване на биоразнообразието е Европа.

Източник: БНР

Подобни публикации

Парламентът отмени кариерните бонуси на членовете на ВСС

Димитър

1729 нови случая на коронавирус при 8475 теста

Димитър

6007 са новите случаи на коронавирус, починали са 310 души

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy