ЛЮБОПИТНО

Ето какво трябва да знаете за кредитите, ако възнамерявате да теглите такъв

Ако се решили да теглите заем и не разберете всички детайли на споразумението, лесно бихте могли да затънете в дългове. Ето защо днес ще си поговорим за най- важните въпроси на кредитирането, които ще помогнат да теглите винаги изгодни кредити.

Колкото повече документи, толкова по-нисък лихвен процент

Това правило не бива в никакъв случай да се пренебрегва. Банката ще отпусне заем единствено, ако е уверена във вашите финансови възможности и лоялност. Вие трябва да представите необходимите доказателства, че сте надежден кредитополучател.

Положителна кредитна история

Добре е, ако вече сте имали заеми или кредитни карти в която и да е банка, извършвали сте плащания редовно с тях и не сте допускали забавяния по възстановяване на сумите.
Заплата на банковата карта в същата банка, която отпуска кредита
За клиенти, чиито заплати се получават в същата банка, винаги ще се намерят изгодни оферти и добри лихвени проценти. Ето защо, ако сте решили да теглите кредит от някоя банкова институция, уверете се, че е възможно веднага да прехвърлите получаването на заплатата си чрез нея.

Доход

За да потвърдите официалната заплата, трябва да представите на банките официални документи. Става въпрос за всички удостоверения, които могат да потвърдят вашата финансова платежоспособност.

Четете внимателно договора за кредит

Прочетете внимателно договора преди да се подпишете. Особено тези текстове, които са изписани с по-дребен шрифт. Вземете със себе си някой, който разбира от финансите и на когото имате доверие. Изяснете всичко, което не ви е съвсем ясно, може свободно да задавате въпроси на специалистите на банката. Обърнете внимание на скритите такси, комисионни, лихви, глоби.
Обърнете внимание на изплащането на заема. Определете точната минимална сума, която ще дължите при едно евентуално финансово затруднение. Имайте предвид, че ако срещнете такива трудности при изплащането, то това ще бъде отразено във вашата кредитна история. Затова, по –добрият вариант е да извършвате плащания предварително, особено преди официалните празници или почивни дни.

Подобни публикации

Станимира от „Игри на волята“ със скандални разкрития за задкулисието на формата

admin

Юксел Кадриев проговори за починалата си любима

admin

Разбиране на социалната тревожност

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy