БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Желаещите ваксина срещу Covid-19 медици се увеличиха на 45 хиляди

45 хиляди са вече желаещите да се ваксинират медицински лица срещу Covid-19, каза председателят на ваксинационния щаб д-р Красимир Гигов, който заедно със здравният министър Костадин Ангелов посрещна първите ваксини при пристигането им в България.

„Сега остава другата по тежка задача, именно логистиката. В момента ще бъдат разпределени по 1100 дози по основните направления – това са Варна, София, Пловдив, а за Бургас са малко по-малко – 450. Желаещите към момента са 45 хиляди и техният брой постоянно нараства. Ние казваме, че това са 33 процента, но този процент вече изостава, доста повече са. Между другото имаме постоянно заявки от различни други структури – от хранителната промишленост, от адвокатурата, от нотариусите, от Съюза на артистите. Информираното съгласие е готово, основно ще бъдат извършени в самите болници, както и в РЗИ-тата“, каза д-р Гигов.

Първите списъци на желаещите ваксина медици в средата на декември показваха, че техният брой е около 37 000.

Източник: БНР

Подобни публикации

В Плевен са ваксинирани 200 медици, желаещите се увеличиха до над 2000

Димитър

Нов протест в Стара Загора след тежък пътен инцидент

Димитър

Отровното трио с протестна инициатива в Стара Загора

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy