БЪЛГАРИЯ

Жена е в кома след трудова злополука в цех за мрамор в Струмяни

Жена е с опасност за живота след трудова злополука в цех за обработка на мрамор в село Струмяни. От Инспекцията по труда в Благоевград започнаха проверка на място.

Инцидентът е станал вчера следобяд в един от малките частни цехове в Струмяни. Жената е работела на машина за полиране на мрамор, която затиска косите и главата ѝ.

За минути е пристигнал екип на Спешна помощ, заяви областният директор д-р Красимир Михайлов:

„След инцидента веднага е отишъл до цеха в Струмяни. Жената е била в тежко състояние, в кома. Транспортирана е в Сандански. Там е доуточнявана и следобяда веднага е транспортирана за „Пирогов“.

По информация на работещи в цеха жената не е била обезопасена с каска и това е довело до тежкия инцидент, каза кметът на община Струмяни Емил Илиев, който е посетил мястото на злополуката.

Екип на Инспекцията по труда в Благоевград извършва проверка в цеха.

По-късно се очаква официална информация за това дали са нарушени условията за безопасност и дали жената е имала лични предпазни средства.

Източник: БНР

Подобни публикации

КПП на изходите на Варна. Провежда се полицейска операция

Димитър

Газпром“ е спрял доставките за „Булгаргаз“

Димитър

Трима министри обявяват резултати от анализ на цените на основни храни

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy