БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Жълт код за цяла България – сняг и дъжд

Жълт код за потенциално опасно време е в сила днес – 26 януари, за цялата страна.

На много места ще има валежи от сняг, а в източните и южните райони – от дъжд, който вечерта и през нощта срещу сряда също ще премине в сняг.

С усилването на северния вятър ще има условия за виелици и снегонавявания, предупреждават още от Националния институт по метеорология и хидрология.

В резултат на интензивни валежи, комбинирани със снеготопене – има опасност от възникване на поройни наводнения в следобедните и вечерни часове, във водосборите на реките Тунджа, Марица, Арда, Атеринска, Луда река и река Средецка. Това показва справката на Министерството на околната среда и водите.

Пътната полиция призовава водачите да бъдат внимателни заради предстоящото застудяване и очакваните проблеми по пътищата.

Най-сериозно се очаква да е положението в проходите на Стара планина, където прогнозата е за снежна покривка до 25 см, каза Лъчезар Близнаков от „Пътната полиция“:

„Възможно е падане на дървета и клони, в проходите има опасност от падащи камъни. В четвъртък температурите ще са ниски, като са възможни и заледявания на някои места. Като цяло обстановката по пътищата ще е доста динамична. Нека водачите да тръгват на път само ако е необходимо, да са подготвени за зимните условия, да съобразяват поведението си, скоростта си и дистанцията“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Борисов предупреди: Правителство в този парламент – банкрут за държавата

Димитър

В САЩ започват разследване на теч на военни тайни за Украйна, Китай и Близкия изток

Димитър

Трайно се повишава заболеваемостта от Covid-19 в област Добрич

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy