БЪЛГАРИЯ

Задължителни маски за учениците от V до XII клас, които се връщат в клас

От днес в голяма част от страната учениците от 5-и до 12-и клас се завръщат в класните стаи.

Маските за тях вече са задължителни и в часовете, продължава да е задължително носенето им и в общите части на училищата. В училищния двор учениците и учителите ще могат да са без маска или шлем, когато няма взаимодействие с друга паралелка.

Завръщането в клас не важи за София. В столицата учениците от 6-и до 12 клас ще учат онлайн поне до края на месеца.

В Пловдивска област завръщането в училищата ще става поетапно. Всички директори са обявили графици за редуване на онлайн и присъствено обучение до Коледа. Организацията на  по-голямата част от училищата в Пловдив, както и на отделни училища в други общини, е такава, че между 30 и 50% ще се намали присъствието на учениците в учебните сгради.

Съгласно новата заповед на Министерството на образованието и науката всички ученици от 5 до 12 клас, които се връщат в класните стаи, трябва да бъдат с предпазни маски по време на часовете.

Пред БНР заместник-министър Таня Михайлова уточни, че въпросните ученици могат да не носят маските през цялото време, докато са в училище:

„Може да се прецени по време на часовете, когато се отварят прозорците в класната стая, съответно при дейности, за които не се изисква да бъдат с маска, за ученици, които имат съответно здравословни причини, когато са навън и се спазват дистанция и не се смесват, естествено, че няма бъдат с маска“, каза тя в края на миналата седмица.

Източник: БНР

Подобни публикации

КПКОНПИ проверява главния прокурор по твърдения на правосъдния министър

Димитър

Националният съвет на БСП решава дали партията да върне мандата

Димитър

НФСБ внесе сигнал до главния прокурор, опасява се от манипулиране на вота

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy