БЪЛГАРИЯ

Започва реконструкцията на важно кръгово кръстовище във Велико Търново

Във Велико Търново започва реконструкция на кръговото кръстовище след западния вход на града от София, което свързва и три жилищни квартала в старата ни столица. По време на строителните дейности пътното съоръжение няма да се затваря напълно за движение. Очаква се да е готово до края на лятото.

Кръговото кръстовище на западния вход на Велико Търново е между ул. „Беляковско шосе“, бул. „България“ и улиците „Полтава“, „Освобождение“ и „Краков“.

Реконструкцията ще подобри пропускателната способност на пътното съоръжение, което свързва и кварталите „Картарла“, „Акация“ и „Колю Фичето“. Обектът е за 1,114 млн. лв.

„Ще има нова геометрия. Правят се нови шлюзове в направленията в двете посоки, които са към града и към западния възел, те се оптимизират и се поставят на две места светофарни уредби“, обясни директорът на строителната дирекция в община Велико Търново инж. Динко Кечев.

Обектът е част от интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Велико Търново, финансиран с над 12 милиона лева от ЕС, държавния бюджет и собствен принос на общината.

По време на строителството автомобилното движение няма да се спира, заяви инж. Кечев

„Докато се подменят основно бордюрите ще има само ограничение – където са три ленти, ще се стеснят на две.“

След приключване на кръговото кръстовище предстои цялостно преасфалтиране на булевард „България“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Протест с искане за оставката на министър Сачева

Димитър

Борисов: Ваксинирането, това е най-важното

Димитър

Затворен остава пътят Варна-Добрич

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy