БЪЛГАРИЯ

Започва свещеният за мюсюлманите месец Рамазан, президентът е домакин на ифтар

Днес започва свещеният за мюсюлманите месец Рамазан, който ще продължи до 1 май. На вярващите се препоръчва да прекарват времето си в размисли за бога, да извършват добри дела, да раздават милостиня.

8500 пакета с основни хранителни продукти ще бъдат раздадени на нуждаещите се по време на свещения месец, съобщават от Главното мюфтийство. Голяма част от хуманитарната помощ ще бъде насочена към бежанците от Украйна и ще бъде изпратена по местата, където те са настанени.

По случай Рамазан президентът Румен Радев ще бъде домакин на празничната вечеря ифтар.

По време на Рамазана мюсюлманите спазват строг пост от зазоряване до залез слънце. Това са дни на опрощение, покаяние и милосърдие.

Домакин на традиционната вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан ще бъде президентът Румен Радев. На нея са поканени представители от всички официални вероизповедания в България, представители на дипломатическия корпус у нас, дейци от сферата на културата, образованието и науката.

Домакинството на президента на тържествената вечеря ифтар е израз на уважение към религиозният празник и традициите на мюсюлманите у нас.

Източник: БНР

Подобни публикации

„Тренд“: Над 1,5 млн. българи са готови да се ваксинират, 43% не желаят

Димитър

Нинова: Има опасения за приемането на предложната актуализация на бюджета

Димитър

БСП иска одит от Сметната палата на дружеството „Монтажи“ АД

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy