БЪЛГАРИЯ

Започна протестът на земеделците

Започна протестът на Националната асоциация на зърнопроизводителите и Националния съюз на земеделските кооперации в България.

Недоволството е продиктувано от липсата на ефективни действия от страна на държавата за защита на българското зърнопроизводство. Те са против засиления и, според тях, безконтролен внос на зърно от Украйна, както и от условията по т.нар. европейска „зелена сделка“.

Земеделците заявяват и категоричната си позиция срещу добива на шистов газ в страната ни.

Протестните действия са в знак на солидарност със зърнопроизводителите от европейските страни, които също ще протестират, каза председателят на Областния съюз на зърнопроизводителите Николай Киров.

„Ще бъдем солидарни с колегите от още 10-15 страни от Европейския съюз, които ще протестират заради ниските цени на културите слънчоглед, царевица, които се внасят нерегламентирано от Украйна с неясен произход, третирани посевите с неясни препарати, които не са сертифицирани в ЕС и така на пазара ще се компрометира нашето производство.“

Протестните шествия със земеделска техника са планирани в Бургас, Враца, Видин, Генерал Тошево, Добрич, Карнобат, Монтана, Пазарджик, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Хасково, Ямбол.

Източник: БНР

Подобни публикации

Новозаразените с Covid-19 у нас са 94, над 1 милион са напълно ваксинирани

Димитър

ДФЗ обяви график за плащания към земеделците за Кампания 2022 г.

Димитър

Служебното правителство положи клетва

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy