БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Започна ревкасинация в Сливенска област

В Сливенска област също започна поставянето на втора доза от ваксината срещу Covid-19. До края на седмицата там трябва да бъдат реимунизирани 100 медици

Поставянето на ваксини „втора игла“ започна днес в Сливенска област. За целта са разкрити три кабинета в РЗИ, областната болница МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ общинската болница в Нова Загора. В тях трябва да се реимунизират 100 медици, които бяха получиха първата ваксина през декември 2020 година. Ваксините трябва да бъдат поставени до края на седмицата.

Медици от болницата в Сливен и Спешната помощ не съобщиха за странични симптоми във месеца, след поставянето на т.нар. „първа игла.“

„Не, нищо повече от обикновено, както след всяка ваксинация. Локална болка за малко и до там, като обикновена инжекция. Локална болка съвсем за малко, нищо, абсолютно нормално“, посочват част от ваксинираните.

Вирусологът д-р Мариета Алексиева, която поставяше ваксините днес коментира, че малцина са тези, които са посочили странична реакция, която е и очаквана.

„Болка на мястото на поставянето, лек отток, главоболие леко, но на другия, по-другия ден вече нямат никакви оплаквания“.

Анестезиологът д-р Димитър Боянов, след ваксинацията заяви, че сега мерките в страната не трябва да се разхлабват.

„Не, за мен мерките не трябва да се разхлабват поне до края на зимния период“.

В областта е започнало е проучване сред педагозите и потребителите в социалните заведения за желаещите да се имунизират.  Очаква се кампанията в тези групи да започне в началото на февруари.

Източник: БНР

Подобни публикации

Довечера е традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“

Димитър

Влиза в сила нова наредба за храните в детските градини и училищата

Димитър

СЕМ си избира председател

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy