БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Започна ревкасинация в Сливенска област

В Сливенска област също започна поставянето на втора доза от ваксината срещу Covid-19. До края на седмицата там трябва да бъдат реимунизирани 100 медици

Поставянето на ваксини „втора игла“ започна днес в Сливенска област. За целта са разкрити три кабинета в РЗИ, областната болница МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ общинската болница в Нова Загора. В тях трябва да се реимунизират 100 медици, които бяха получиха първата ваксина през декември 2020 година. Ваксините трябва да бъдат поставени до края на седмицата.

Медици от болницата в Сливен и Спешната помощ не съобщиха за странични симптоми във месеца, след поставянето на т.нар. „първа игла.“

„Не, нищо повече от обикновено, както след всяка ваксинация. Локална болка за малко и до там, като обикновена инжекция. Локална болка съвсем за малко, нищо, абсолютно нормално“, посочват част от ваксинираните.

Вирусологът д-р Мариета Алексиева, която поставяше ваксините днес коментира, че малцина са тези, които са посочили странична реакция, която е и очаквана.

„Болка на мястото на поставянето, лек отток, главоболие леко, но на другия, по-другия ден вече нямат никакви оплаквания“.

Анестезиологът д-р Димитър Боянов, след ваксинацията заяви, че сега мерките в страната не трябва да се разхлабват.

„Не, за мен мерките не трябва да се разхлабват поне до края на зимния период“.

В областта е започнало е проучване сред педагозите и потребителите в социалните заведения за желаещите да се имунизират.  Очаква се кампанията в тези групи да започне в началото на февруари.

Източник: БНР

Подобни публикации

Националният план предвижда пет фази за ваксиниране

Димитър

Ето какво реши НОЩ след рекордния брой заразени!

admin

Извънредно заседание на НС във вторник за изслушване на ръководителите на службите за сигурност

Димитър

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy