СВЯТ

Заради жегите в Италия подготвят мерки за работещите на открито или без климатик

Заради горещините в Италия се подготвят мерки за работещите предимно на открито или в помещения, където няма климатични системи.

След натиск на синдикатите и разговори с министерството на труда, през следващите дни се очаква да бъде подписан указ, който да регулира в национален план трудовата заетост по време на горещини. Таванът ще е между 33 и 35 градуса, установени от метеорологичните служби.

Заради високата влажност ще се има предвид и температурата, която в действителност се усеща. Строителни и пътни работници, тези в селското стопанство и при други подобни трудови условия, ще бъдат освобождавани от работа.

Разходите по заплащането на трудовият ден поема специалният Фонд за случаи при непълно работно време и съкращения. Работодателите ще посочват на този фонд  данните и дните за спиране или намаляване на работата. Първият регион, който сам по себе си приема такава мярка е Лигурия, където в префектурата на Генуа ще бъде подписана съответна наредба.

Тя се отнася предимно за строителни и пристанищни работници и за максимална допустима температура за трудова дейност до 35 градуса. Целта е да се съхрани здравето на хората и да няма пострадали от горещините по време на работа.

Източник: БНР

Подобни публикации

Виктория Томова срещу китайка в Богота

Димитър

Гърците ще посрещнат Великден с литургия до 21 ч., част от нея – в преддверието на църквите

Димитър

В САЩ е разрешена за приложение и Covid ваксината на „Джонсън и Джонсън“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy