БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Засега България не планира да поставя трета доза ваксина

Засега в България не се планира да започне да поставя трета доза от ваксина срещу Covid-19, посочи здравният министър Стойчо Кацаров. По темата от министерство са изпратили запитване към Европейската агенция по лекарствата:

„Те ни отговориха, че за момента нямат решение. Те са регулаторният орган, придържаме се към правилата. Самата Световна здравна организация също не препоръчва поставянето на такава доза“.

До две седмици в страната ще бъдат разкрити поне 150 Covid зони, където пациентите ще получават консултация, рентгенова снимка и препоръка за домашно лечение напълно безплатно. Това стана ясно по време на посещението на здравния министър Стойчо Кацаров в столичния 12-и ДКЦ.

Директорът му д-р Васил Василев посочи:

„За съжаление се увеличава броят на пациентите, увеличава се броят на положителните случаи с Covid-19, но констатациите и на нашите колеги са, че на този етап случаите не са толкова тежки колкото бяха при предишните вълни“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Зелени коридори за ваксиниране в Добрич до 28 май

Димитър

Прокуратурата: Работим по сигнала на Кацаров срещу Борисов за ваксините

Димитър

Папа Франциск: Св. братя Кирил и Методий ще ни помогнат „да се освободим от идеологиите“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy