ВАЖНИ СВЯТ

Засега властите във Великобритания не планират допълнителни ограничения

Засега властите във Великобритания не планират допълнителни ограничения, въпреки рекордно високия брой нови случаи на коронавирус. В Англия учениците ще бъдат тествани в училищата за Covid-19 поне веднъж преди да се завърнат за новия срок. Задължителното носене на маски в класните стаи ще остане в сила до 26 януари.

Министрите дадоха гаранции, че училищата ще бъдат снабдени с необходимите комплекти за тестване, въпреки появилия се известен недостиг напоследък. Те препоръчаха учениците да се тестват два пъти седмично.

В Шотландия и Северна Ирландия учениците вече се тестват два пъти на седмица. В Уелс бе отправен призив към учениците да правят тестове три пъти седмично при подновяването на учебната година. При оповестяването на мярката министърът на здравеопазването Саджид Джавид изтъкна, че „редовното тестване е ключа към подпомагането на училищата за запазване на присъственото обучение“.

Вчера министри заявиха, че данните показват, че не са необходими допълнителни ограничения. Министърът на образованието Надим Захауи междувременно уточни, че задължителното носене на маски в класните стаи ще остане в сила до 26 януари. Той призова учители, напуснали професията или излезли в пенсия, да се завърнат временно на работа, както и учениците между 12 и 15 години да си направят две дози ваксина, а по-големите и бустерна доза.

Данните за заразяването през уикенда са непълни, но се знае, че в Англия и Уелс в неделя е имало 137 583 заразени и 173 жертви. В събота в Англия бе регистриран рекорд от 162 572 случая на заразявания.

Източник: БНР

Подобни публикации

Високи глоби за хвърлен фас от кола в Гърция

Димитър

Олександър Усик срещу Антъни Джошуа около полунощ в епизод 2

Димитър

Украинските сили се изтеглят от Северодонецк

Димитър

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy