БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Засилен е контролът по спазването на мерките в Перник

Засилен е контролът по спазването на противоепидемичните мерки в област Перник. Регионалната здравна инспекция съвместно с представители на Агенцията по безопасност на храните извършват проверки на територията на всички общини..

Още миналата седмица на кметовете са изпратени предписания и служители от общините да се включат в проверките. Целта е да се създаде плътен контрол, каза директорът на здравната инспекция д-р Александър Златанов.

Моето лично впечатление от резултатите от проверките , че едно ниво сме по на висота от преди няколко месеца по отношение спазването на мерките – и в транспортните средства, и в автогарите, които проверяваме и които проверихме, и в магазините, каза здравният шеф.

246 са активните случаи в региона. През последното денонощие с положителни тестове са 31 перничани. В болнични заведения се лекуват общо 83-ма души. Болниците сега са по- подготвени – и кадрово и с медикаменти, смята д–р Златанов.

Първо имат повече опит, второ като че ли стресът попремина в хората, които се грижат за болните с коронавирус и може би се опитваме малко по- прецизна да бъде хоспитализацията- да бъдат хоспитализирани хора, които действително се нуждаят от хоспитализация, допълни Златанов.

Източник: БНР

Подобни публикации

Д-р Гергана Николова: За да си върнем нормалния начин на живот, трябва да се ваксинират всички възрастови групи

Димитър

6007 са новите случаи на коронавирус, починали са 310 души

Димитър

Главният архитект на район Триадица подава оставка

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy