БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Засилен е контролът по спазването на мерките в Перник

Засилен е контролът по спазването на противоепидемичните мерки в област Перник. Регионалната здравна инспекция съвместно с представители на Агенцията по безопасност на храните извършват проверки на територията на всички общини..

Още миналата седмица на кметовете са изпратени предписания и служители от общините да се включат в проверките. Целта е да се създаде плътен контрол, каза директорът на здравната инспекция д-р Александър Златанов.

Моето лично впечатление от резултатите от проверките , че едно ниво сме по на висота от преди няколко месеца по отношение спазването на мерките – и в транспортните средства, и в автогарите, които проверяваме и които проверихме, и в магазините, каза здравният шеф.

246 са активните случаи в региона. През последното денонощие с положителни тестове са 31 перничани. В болнични заведения се лекуват общо 83-ма души. Болниците сега са по- подготвени – и кадрово и с медикаменти, смята д–р Златанов.

Първо имат повече опит, второ като че ли стресът попремина в хората, които се грижат за болните с коронавирус и може би се опитваме малко по- прецизна да бъде хоспитализацията- да бъдат хоспитализирани хора, които действително се нуждаят от хоспитализация, допълни Златанов.

Източник: БНР

Подобни публикации

Андрей Ковачев: Още не е ясно дали ваксините предпазват и от предаване на вируса

Димитър

„Пфайзер“: Пероралното ни лекарство за Covid-19 може да е готово до 2022 г.

Димитър

Проф. Гайдарски пита: Как при 60 лаборатории със 120 проби на ден, тестовете станаха 11 000?

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy