ИКОНОМИКА

Затварянето на дискотеките било дискриминация на младите хора

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) излязоха и с официална позиция, в която се противопоставят на манипулативни внушения за заведенията като опасни зони. Като пример те посочват твърдение, че 41,88% от направените в нощни заведения тестове са положителни.

От организациите посочват, че от началото на пандемията има установени две такива огнища и те са от късната пролет – преди заведенията да са отворени и преди да бъдат прецизирани правилата за работа.

„Категорично възразяваме срещу тази откровена манипулация, използвана в момента за аргументиране затварянето на нощните заведения по решение на отделни кметове и регионални щабове“, посочват от БАЗ и СЗБ. Заселените проверки през последните дни показват точно обратното – няма съществени и масови нарушения. От 3000 проверки в търговски обекти, не само в заведения, а във всички търговски обекти, има констатирани 10 нарушения.

Двете организации са изумени от „целенасочените опити за демонизиране на развлекателния бранш“.

Припомняме, областните щабове по места решават за мярката за затваряне на нощните заведения в съответните градове и ограничаване на масовите мероприятия като сватби и празненства. Това беше вече направено в София, Благоевград, Сливен. 

БАЗ и СЗБ посочват, че още от началото на пандемията демонстрират отговорност и правят всичко възможно за осигуряване на безопасна среда и спазване на всички мерки. Нещо повече – самите те предлагат нови и нови мерки, за да запазят здравето на хората и препитанието на служителите си. Също така смятат, че когато се открият нарушения, виновните трябва да понесат съответната отговорност. Противопоставят се всички да бъдат поставяне под общ знаменател. Те се чувстват поставени в ситуация, в която препитанието на нашите служители е поставено на карта, а в цялото публично говорене този факт удобно се пропуска. Според двете организации няма обосновани данни, че затварянето на заведенията води до намаляване на случаите и ограничаване на пандемията.

„И никой не може да ни убеди, че при затворени заведения, няма да се стигне до абсолютно безконтролно събиране на хора в частни домове, където няма да се спазват никакви мерки.“ /news.bg

Подобни публикации

Десет златни съвета за ипотечните кредити

admin

Тайната на правилното общуване с кредитен инспектор

Димитър

Къде можете да получите кредит според нуждите си?

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy