ДОМ

Защо битумните керемиди са толкова популярни?

При избора на покривен материал доста потребители се спират на така наречените битумни керемиди. Причината е, че този материал става все по-популярен и хората оставят много положителни отзиви за него. За да вземете правилното решение относно избора на този тип покривен материал, добре е да сте запознати предварително с неговите характеристики.

Тези керемиди се наричат още ​​гъвкави или меки, като в състава си включват:

  • минерални стърготини
  • модифициран битум
  • фибростъкло или филц за основа

Предлагат се на плоски листове с дължина 1 метър.

Битумните керемиди се използват повече от 100 години и техните положителни характеристики са отдавна известни.

По време на производството им, стъкленото влакно бива покрито с битум. След това се добавят базалтови гранули. Керемидите могат да бъдат покрити също така и с минерални стърготини. Именно този компонент допринася за оцветяването на повърхността в определен нюанс. Много собственици на жилища избират покривно покритие именно от битумни керемиди заради красивия им външен вид.

Също така, битумните керемиди разполагат със самозалепваща се основа, така че дори човек, който не се слави с голям опит, може да ги инсталира на покрива.

Ето и подробно описание на състава на всеки един от слоевете, които съдържат гъвкавите битумни керемиди:

  • първият слой се състои от каменни стърготини
  • вторият слой е окислен или модифициран битум
  • Тези два слоя се разполагат върху фибростъкло, а отдолу има още един слой окислен битум
  • Последният слой е изграден от самозалепваща се подложка

Някои производители на битумни керемиди добавят слой силициев пясък. Необходимо е, за да се предотврати прилепването им по време на транспортиране.

Трябва да се отбележи също, че производителите създават страхотни дизайни с различни форми, така че, ако желаете, бихте могли да намерите подходящия вариант за всеки покрив. Също така, когато купувате битумни керемиди, можете да избирате сред голямо разнообразие от цветове – над  50 нюанса. Най-често обаче собствениците на жилища избират сив, зелен или син цвят за своите покриви.

Източник: https://armormat.com/bitumni-keremidi

 

Подобни публикации

Практични съвети за избор на хладилник

Димитър

Как да изберем картини за коридора

Димитър

Детска люлка или шезлонг – какво да изберем?

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy