ДОМ

Защо да изберем баня в класически стил?

Като избор за банята, а и по принцип, класическият интериор се слави с много преимущества.  Съществуват безкрайно много възможности за изграждане на подобен дизайн, което от своя страна предполага използване на разнообразни творчески подходи, използване на разнообразни материали, цветове и декоративни детайли.

По принцип този стил е най-подходящ за бани с голяма площ. Както показва практиката, обаче, такъв декор би могъл да проработи успешно и при по-малки пространства. Единствено е важно да се подходи компетентно към поставената цел. Класическият стил е идеално решение и за комбинираната баня -такава, която е съчетана с тоалетна.

Няма спор, банята, решена в класически стил, е изпълнена със забележителен комфорт и топлина, както и притежава собствена индивидуалност. Тя е просторна, разполага с много въздух и обилна светлина.

Характеристики на класическия стил

Класическият стил има собствени характеристики, които следва да имате предвид, ако искате да разполагате с луксозна и естетически издържана баня. Как да подходите? Лесно е – като за начало определете архитектурните особености на помещението.

За баня в класически стил, съществуват някои изисквания. Нека да видим кои са:

  • Всички форми са отчетливи
  • Дизайнът използва предимно една цветова схема
  • Оформлението е симетрично
  • Материалите са естествени
  • Обикновено интериорът включва и голям прозорец
  • Отлична вентилация

Пространството се оползотворява максимално – арки, колони или ниши веднага се вписват по най-практичния начин в дизайна.

 

Основният детайл е ваната. Тя е разположена в центъра на стаята и върху специално подготвен подиум. Може и да не е издигната на платформа, но тогава трябва да е с огънати крака. Ваните от чугун или мрамор са чудесно решение. Изберете модел с меки и плавни линии, както и с наличие на облегалка за глава, която е леко повдигната. Колкото до цвета и формата – ваната следва да е ослепително бяла, а формата й – овална.

Наличие на прозорец

Прозорецът е една от най-важните характеристики на банята в класически стил. Наличието му е в състояние визуално да разшири стаята и да я изпълни с естествена светлина. Но трябва да помислите и за конфиденциалността. Препоръчва се инсталацията на матови стъкла, през които отвън не се вижда, но може да използвате и подходящи щори или завеси.

Източник: https://faians.com/

Подобни публикации

Как да добавите цвят и стил във вашата баня

Димитър

Кой трябва да ремонтира щранговете в новопридобит апартамент?

Димитър

5 неща за които да се оглеждате, преди да направите пълна смяна на щранговете си

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy