БЪЛГАРИЯ ИКОНОМИКА

Защо е по-добре да купуваме живи елхи?

Живи елхи

Покрай коледните празници можем да видим много търговци, които предлагат живи елхи на пазара. За съжаление обаче повечето дръвчета са отсечени от бракониери, които въобще не мислят за горите и майката природа. Това провокира справедлив гняв у много хора, които предпочитат да си купят изкуствена елха, за да не стават част от голямото престъпление. Истината обаче е, че е много по-хуманно да купувате живи елхи, а по-долу ще разберете защо.

Изкуствена или истинска елха да избера?

Изкуствената елха е просто една декорация, която Ви помага да придобиете коледно настроение. Тя обаче не носи тръпката на истинското празнично дръвче, което ухае страхотно, игличките се ронят и Ви връща в онези времена, които празнувахте близо до вашите майки, бащи, баби и дядовци. Днес не е задължително да купувате елха от бракониера, защото има фирми със собствени площи, в които се отглеждат живи елхи по най-хуманния начин.

Ако разгледате живите елхи в Shisharkite.com, ще забележите, че фирмата предоставя възможност за закупуване на живи елхи с корени, които можете да засадите, след като използвате на празника. Фирмата разполага със собствена плантация, в която се отглеждат повече от 100 000 засадени дръвчета.

От тази гледна точка, е по-добре да си вземете истинска елха от истинско място, а след като преминат празничните дни да я засадите, за да спомогнете за по-красивата природа и чистия въздух. Засаждането на живите елхи след празниците е нещо, което правите за всички хора, спомагайки за повече зеленина, свежест  и наистина прелестната българска гора, която носи здраве за всички нас.

Откъде да закупя жива елха без риск?

Препоръчваме Ви да купувате живи елхи от оторизирани фирми, такава можете да видите в сайта Shisharkite.com, от който не само можете да си вземете елха за Коледа и Нова година, но имате възможност да поръчате на едро и да търгувате легално с дръвчетата. Разбира се, живите елхи имат и още много предназначения, когато се използват в системите за озеленяване. Ето защо, е препоръчително да се насочите към легалните начини за покупка.

И след като Ви обяснихме какви са предимствата на живите елхи, както и откъде е добре да ги закупите, можем да обобщим, че това е най-хуманния начин да пазите природата. Естествено, не бива да хвърляте дръвчетата в кофата за смет или да ги пускате през балкона, след като отминат празниците. Грижете се за околната среда, ако искате тя да Ви се отплати с чист въздух, по-малко вредни емисии и наистина великолепна гледка.

Подобни публикации

Левски спечели срещу Черно море на „Герена“

Димитър

Парламентът няма да работи в петък заради Рамазан Байрам

Димитър

Варна посреща кораба „Св. св. Кирил и Методий“ след първата експедиция до Антарктида

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy