БЪЛГАРИЯ

Здравното министерство: Затваряме държавата през декември! Месецът ще бъде решаващ, ситуацията е критична!

Пълен локдаун на държавата за един месец от началото на декември!

Пълен локдаун (цялостно затваряне) на държавата от началото на декември планира здравното министерство. Най-тежката мярка ще продължи в рамките на месеца, тъй като ситуацията с Covid-19 в България излиза от контрол.

 

Covid-19
Студентските и коледни празници могат да доведат до кошмар

Това разкриха служители на институцията днес, малко след като самият здравен министър проф. Костадин Ангелов заяви, че вече има сериозен натиск за налагането на локдаун. Така, както е в много европейски държави от седмици насам.

Пълен локдаун на държавата през декември

„Наясно сме, че това е крайна и много тежка мярка. Но истината е, че отдавна вече получаваме призиви от различни организации и личности за незабавното й налагане, пише marica.bg.

Тези дни ще анализираме и ще преценим дали това е в състояние да намали броя на новозаразените, който към момента нараства значително“, каза Костадин Ангелов, който не изключи затварянето на страната. В което няма да бъдат въвеждани единствено КПП-тата на градовете от пролетта.

Лекари и медицински работници са убедени, че това е решението на проблема и само то ще доведе до ограничаване разпространението на вируса. Някои от тях дори са готови за протест, а други се канят да напуснат работа.

Шефът на клиниката по кардиология доц. Добрин Василев заяви в понеделник, че само с пълен локдаун за 30 дни ще може да бъде овладяна пандемията, цитира zdrave.net.

„Един месец няма да навреди с нищо на бизнеса или хората, когато става въпрос за човешки животи.

А и задължително трябва да се попречи на масовите събирания покрай празника на студентите и коледните събирания и банкети. Иначе рискуваме да изтървем нещата напълно“, обясняват източниците.

Още по горещата тема четете по-долу:


Лични и болнични лекари бият тревога

Страшна реалност се задава в страната ни до броени седмици. Това алармираха двама лични лекари и един болничен медик, наричащи опасността с истинското й име – геноцид. Геноцид, какъвто скоро не сме виждали.

„Да горят в Ада Бойко Борисов и членовете на НОЩ, но пак ще им е малко. Това, което ще причинят на българите и на което ще станем свидетели в най-тежките месеци, е престъпление, несравнимо с друго.

На практика хората, заразените с Covid-19 няма да могат да се лекуват в домовете си, защото няма да имат лекарства. Лъжа е, че в аптечната мрежа няма дефицит, както говори здравният министър Костадин Ангелов! Проверете сами!

Ще става още по-зле, на практика човек няма да има шанс да се добере до антибиотик или имуностимулант. И ще бъде принуден да търси връзки или да се натиска за прием в болниците, които вече са на предела на възможностите си“, бият тревога медиците.

А причината е една. Приети в болница, пациентите носят пари по клинична пътека и могат да бъдат изпробвани като опитни зайчета с различни видове лекарства.

Припомняме случая с 19-годишния абитуриент от Търново Христо Денев, който си отиде от света именно заради подобно „експериментално“ лечение. Както баща му Иван Денев изплака пред редица медии, пише bgonair.bg.

Междувременно проверки в аптечната мрежа доказват чудовищните разкрития на лекарите, пожелали анонимност по очевидни причини. Оказа се, че два от антибиотиците, които най-често се приемат от пациенти с коронавирус у дома ги няма.

Не могат да се намерят нито Азитрокс, нито Азакс – дори с връзки. Аптекари уверяват, че ги няма и по складовете, а причината е неясна. Липсват много от имуностимулаторите, както и голяма част от витамините, задължителни за прием през зимния сезон, предава trafficnews.bg.

Задава ли се и огромна спекула с дефицита и цените на лекарствените препарати – за лапсиране и печалба на определени фирми и хора, това ще се разбере много скоро. За жалост…

Още по темата четете по-долу:


Служител на РЗИ разкри скандални схеми!

Тоталната истерия и паника от хилядите случаи на заразени с Covid-19, които се изнасят в медиите всяка Божа сутрин, накараха дори служители на регионалните здравни инспекции да не издържат.

Такъв е случаят с работещ в столичната РЗИ, който директно разкри схемите за масови лъжи и измами при установяването на „новозаразените“ българи. Думите му са скандални и подпалиха социалната мрежа, където се разпространяват почти мълниеносно.

Всички PCR тестове излизат положителни

„Моля ви, моля ви не си правете PCR тест! Особено ако се чувствате здрави, ако сте добре. Не си правете, защото ще излезете позитивен. Гарантирам ви го!

Дори да не сте заразен от коронавирус, ние винаги ще ви пишем, че сте такъв. Че сте носител на вируса. Веднага ще ви затворим у вас под карантина, заедно с всички хора, с които сте общували. Страшно е. Само ние си знаем какво се случва тук и какво правим всеки ден“, предизвика земетресение с думите си служителят, предава сайтът flagman.bg.

Той прави тези признания пред човек с влиятелна професия и голям брой контакти в София. При това в чисто приятелски и личен разговор, както обяснява разпространилият информацията Владимир Минев.

Лекар сам разкрива страшна измама

С далаверите на РЗИ обаче не свършва всичко. Лекар, познат на служителя от инспекцията е поразен от опита, който лично е направил. Той е изпратил за проверка три броя чисто нови и неупотребявани PCR теста. Които се оказали… да – положителни.

„По тях няма никакво ДНК, не е направена натривка, изпратени са чисти. А вижте как се връщат. Припомняме и случаи на хора като певицата Милена Славова, които не са правили изобщо тестове, а им се обаждат да им съобщят, че са положителни“, казва източникът.

Той не отрича, че вирус има и мерките трябва да се спазват стриктно. Но е твърдо против пропагандата с неясна цел, която се разгръща все повече, особено от националните телевизии.

Четете още по темата за Covid-19!


Нови мерки срещу Covid-19 изкарват народа на улицата!

Нови мерки срещу нарастващата пандемия от Covid-19 са на път отново да разбунят недоволството в страната. Със сигурност стотици ще се вдигнат на бунт, което допълнително може да усложни ситуацията.

На редовия брифинг днес здравният министър Костадин Ангелов заяви, че към момента България се справя с обстановката и няма да бъдат връщани старите мерки от периода на карантината.

Малко по-късно обаче се разбра, че лекари масово надигат глас за връщането на някои от строгите правила. Които обаче, според тях, са единственият шанс за спасение от заразата.

Връщат две от мерките по време на карантината

Това са две неща – отново да бъдем задължени да носим предпазни маски на открито и да бъдат затворени нощните заведения. Правилата първо ще бъдат въведени в градовете и областите с най-голям брой заразени, а не в цялата страна.

Завеждащият вътрешното отделение на областната болница в Благоевград д-р Румен Кондев е категоричен, че няма друг начин при ръста на заболеваемост, тежки усложнения и смърт от коронавируса през последните седмици.

„Тук не говорим за въвеждане на нови КПП-та по пътищата, нито за някакви кой знае какви правила като забрана за парковете например. Става дума хората да носят маски, когато са навън и дискотеките и нощните барове да не работят“, обясни д-р Кондев, пише сайтът offnews.bg.

Лекари настояват за затягане на режима

И припомни, че Благоевград и областта, както и столицата регистрират бум на тежки случаи и гибел от заразата, сред които и голям брой лекари.

Преди дни самият доц. Ангел Кунчев не отрече, че е възможно някои от старите мерки да бъдат върнати, ако пикът на вируса не започне да спада.

Въпросът е обаче доколко хората ще са съгласни на това, особено собствениците на заведения и персоналът им. А и тези, които са убедени, че маските повече вредят на здравето ни, отколкото да ни предпазват.

Вирусолог: Не позволявайте да ви тестват!

„Никога, никога, при никакви обстоятелства не вярвайте и не позволявайте да ви направят тест за Covid-19! Запомнете това много добре и го повтаряйте на близките и познатите си! Защото именно тези тестове в много случаи са началото на края“.

Това алармира един от водещите вирусолози в Италия, чиито думи ще може да чуете сами във видеото в края на текста.

Експертът залага на карта целия си дългогодишен професионален опит, досущ като българския си колега доц. Мангъров. И уверява, че въпросните PCR тестове са една огромна машинация и заблуда.

Всички Covid тестове са неверни и грешни

Той твърди, че в света няма изработен тест, който да успее да докаже със сигурност наличието на вируса на Covid-19 в организма ни. Всички тестове са неверни и грешни, без значение колко струват.

Единственото, което би могло и се установява с тях, е наличието на много на брой вируси в тялото ни. Това може да бъдат и клетъчни отпадъци, които така или иначе са налице във всеки един човек, обяснява вирусологът.

Нещо повече – той се кълне, че хората, преминали към подобен род тестване, ще бъдат изложени десетократно повече на вируса, отколкото останалите. За съжаление политиката с тестването по света набира огромна скорост.

Ваксините сриват изцяло имунитета ни

„Целта е една – ваксините срещу коронавируса вече са изработени. За Бога, не си ги причинявайте! Веднъж поставили ви ваксината в тялото, имунната ви система ще рухне. Много, хиляди хора ще измрат точно заради тези ваксини. Това обаче няма да ви го кажат по телевизията, нито пък политиците, които гонят личните си интереси“, категоричен е италианският експерт.

Последното, за което предупреждава е, че 90% от хората, които се тестват доброволно за коронавирус, ще бъдат изкарани с такъв. Здрави хора ще бъдат вписвани като носители на заразата, което е престъпление. То е убийство, говори лекарят.

 


Забраняват излизането от домовете от декември!

Оставаме под ключ в домовете си от края на ноември или началото на декември месец, това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Причината е втората вълна на Covid-19 и разрастването на пандемията по целия свят.

Разбира се, всички решения ще бъдат обсъдени и взети от Националния оперативен щаб и премиера Бойко Борисов. Както знаем, ген. Мутафчийски, Ангел Кунчев и проф. Кантарджиев винаги са подкрепяли по-строгите мерки срещу коронавируса. Затова изобщо не е изключено да въведат карантината отново.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че в момента има карантинирани служители на реда. Последните са били в чужбина, а има и такива, които са били в контакт с други заразени от Ковид-19.

Иванов допълни, че на изходите на областните градове се следи внимателно за преминаващи като се съблюдава те да имат основателни причини за преходите си, пише сайтът dailystandart.com.

Внимава се също дали гражданите спазват разпоредбите за носете на предпазни маски на закрито и дали навсякъде в магазините и обществените сгради има поставени дезинфектанти.

„Крайно време е хората да разберат, че само така можем да се спасим от пандемията и да не се докараме до положение, в което в болниците няма да има места за болните. Ако нарушенията обаче не спрат, около декември месец може да има и пълно затваряне по домовете“, предупреди главният секретар на МВР.

Той даде пример със страни като Франция, Испания и Италия, в които се въвеждат все по-строги мерки и ограничения срещу коронавируса.

Иванов заяви, че МВР все още няма да се включва с човешки ресурс и да се налага организирането на армията. Също така не са издавани заповеди за преустановяването на почивки и отпуски.

Думите на главния секретар със сигурност ще предизвикат смут сред населението, особено покрай коледните и новогодишни празници, когато хората са свикнали да пътуват и да се виждат с близките си.

Източникът на тази статия е уеб сайтът https://portal-21.com/1405/covid-19/.

Подобни публикации

Румен Радев каза, че България е пред дилема по отношение на РСМ

Димитър

ВМА спира имунизацията по „зелените коридори“

Димитър

Експерти предупреждават за опит за заобикаляне на 10-годишната давност на задълженията

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy