ВАЖНИ СВЯТ

Зеленски: Русия отхвърли Великденското примирие!

В нощното си обръщение към народа на Украйна президентът Володимир Зеленски обяви, че Москва не се e съгласила на Великденско примирие.

За съжаление Русия отхвърли предложението за сключване на великденско примирие. Това много добре показва как лидерите на тази държава всъщност се отнасят към християнската вяра, към един от най-радостните и важни празници. Но ние продължаваме да се надяваме. Надежда за мир, надежда, че животът ще победи смъртта„.

Володимир Зеленски предупреди и жителите на две от областите на страната да са внимателни, тъй като руснаците могат да готвят фалшиви референдуми за откъсване на територии на Украйна:

Призовавам жителите на южните райони на Украйна – в Херсонска и Запорожка област – да внимават каква информация дават за себе си на нашествениците. Ако Ви помолят да попълните някакви формуляри, да оставите някъде паспортните си данни, то знайте – това не е, за да ви помогнат. Това е, за да се фалшифицира така нареченият „референдум“ за Вашата земя, ако има заповед от Москва за организиране на такова представление„, подчерта Володимир Зеленски.

Източник: БНР

Подобни публикации

Над 77,5 млн. са случаите на Covid-19 в света

Димитър

348 са новите случаи на коронавирус, 3405 са поставените ваксини

Димитър

Депутатите позволиха на здравното министерство да субсидира областните болници

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy