БЪЛГАРИЯ

Земеделци с 50 трактора протестират във Вълчи дол, очаква се жива верига да затвори пътя

25 трактора до бензиностанцията във Вълчи дол и още 25 – на пътя от Вълчи дол към Добрич, са позиционирани в знак на протест срещу изграждането на ветропарк върху обработваеми земеделски земи на територията на община Вълчи дол.

Протестиращите решиха да се разделят на два лъча, а около 12:30 часа днес се очаква с жива верига, за половин час, да затворят пътя.

„Където има перки, няма живот“, категорични са недоволните жители на Вълчи дол.

Красимира Петрова, арендатор, каза: „Не можем да разберем защо трябва първокласна земеделска земя да се използва за изграждането на ветропаркове – ние сме категорично против това“.

От „Добротич Уинд“ разпространиха позиция, в която се казва, че това е едно от най-екологичните производства на електроенергия и 250 хиляди домакинства ще бъдат захранени, както и че ще се използват от всички 470 хиляди декара на Вълчи дол едва 150. Хората обаче казаха, че каквото и да им обещават, те не са съгласни.

Засега едната лента на пътя към Варна е отворена.

Източник: БНР

Подобни публикации

1652 са новите случаи на коронавирус, положителните проби са 6,6 на сто

Димитър

Днес е Зимният Кръстовден

Димитър

Защо сключваме църковен брак

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy