БЪЛГАРИЯ

Зимната обстановка в страната остава усложнена в отделни райони

Зимната обстановка в страната след снеговалежите в отделни райони остава усложнена. Продължава работата по отстраняване на причинените от лошото време аварии.

16 села са без ток в Добричко, както и 4 в община Каварна и 2 в община Генерал Тошево. Не работят помпените станции Батово, Долина и Дъбрава. Без вода са 18 села, нарушено е водоподаването и по високите части на областния център.

Варненската община Суворово остава в частично бедствено положение. То е в сила и в селата Булаир, Солник и Бърдарево, като за хората в тях е осигурено снабдяване с основни продукти. Ток няма и в Шкорпиловци, и в Голица, както и в част от село Доброглед, община Долни чифлик.

Обстановката във Варненска област се нормализира, все още има затворени пътища и населени места без ток. Това съобщи за Радио Варна областният управител на Варненска област Стоян Пасев, който уточни кои са все още критичните точки:

„Все още има три населени места без ток – Шкорпиловци, Голица и част от Доброглед, вилната зона. Екипите на Енерго-Про са закъсали и в момента помагаме на тях. Населените места са подсигурени с хранителни продукти“.

Нормализира се движението на автомобили по пътищата в Бургаска област след падналия на места снеговалеж.

В Хасковска област 7 села все още са без електричество. Заради липсата на електрозахранване към помпената станция от тази сутрин водата в град Маджарово е спряла. В района няма затворени пътища и бедстващи хора.

Проходими са и пътищата в Силистренско. Няма сигнали за населени места в областта без ток и вода. Със заповед на кмета на община Дулово от днес се прекратяват учебните занятия на територията на общината заради зимната обстановка.

В Габровска област републиканските пътища са проходими, в някои участъци – заснежени. Достъпът до някои села в района е труднопроходим.

Проходът „Шипка“ е почистен, съобщи за БНР дежурният в Областното пътно управление. Заради мъгла обаче е ограничена видимостта до 100 метра – в района на Троянския проход и в проход Шипково-Рибарица.

В Благоевградска област няма затворени пътища.

Източник: БНР

Подобни публикации

Проф. Георги Момеков: Мерките трябва да се поотворят, но много разумно

Димитър

Министър Асен Василев разпореди одит на Агенцията за държавна финансова инспекция

Димитър

Лекарствата на първа линия за епилепсия не трябва да изчезват от пазара

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy