БЪЛГАРИЯ

Зимната обстановка в страната остава усложнена в отделни райони

Зимната обстановка в страната след снеговалежите в отделни райони остава усложнена. Продължава работата по отстраняване на причинените от лошото време аварии.

16 села са без ток в Добричко, както и 4 в община Каварна и 2 в община Генерал Тошево. Не работят помпените станции Батово, Долина и Дъбрава. Без вода са 18 села, нарушено е водоподаването и по високите части на областния център.

Варненската община Суворово остава в частично бедствено положение. То е в сила и в селата Булаир, Солник и Бърдарево, като за хората в тях е осигурено снабдяване с основни продукти. Ток няма и в Шкорпиловци, и в Голица, както и в част от село Доброглед, община Долни чифлик.

Обстановката във Варненска област се нормализира, все още има затворени пътища и населени места без ток. Това съобщи за Радио Варна областният управител на Варненска област Стоян Пасев, който уточни кои са все още критичните точки:

„Все още има три населени места без ток – Шкорпиловци, Голица и част от Доброглед, вилната зона. Екипите на Енерго-Про са закъсали и в момента помагаме на тях. Населените места са подсигурени с хранителни продукти“.

Нормализира се движението на автомобили по пътищата в Бургаска област след падналия на места снеговалеж.

В Хасковска област 7 села все още са без електричество. Заради липсата на електрозахранване към помпената станция от тази сутрин водата в град Маджарово е спряла. В района няма затворени пътища и бедстващи хора.

Проходими са и пътищата в Силистренско. Няма сигнали за населени места в областта без ток и вода. Със заповед на кмета на община Дулово от днес се прекратяват учебните занятия на територията на общината заради зимната обстановка.

В Габровска област републиканските пътища са проходими, в някои участъци – заснежени. Достъпът до някои села в района е труднопроходим.

Проходът „Шипка“ е почистен, съобщи за БНР дежурният в Областното пътно управление. Заради мъгла обаче е ограничена видимостта до 100 метра – в района на Троянския проход и в проход Шипково-Рибарица.

В Благоевградска област няма затворени пътища.

Източник: БНР

Подобни публикации

Учение с бойни стрелби край Шабла

Димитър

Кацаров: Времето за нови рестрикции наближава

Димитър

Няма опасност за живота на пострадалите при катастрофата на АМ „Струма“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy