БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Ивайло Мирчев: Надяваме се да научим предложенията за министри преди връчването на мандата

„Демократична България“ се надява да научи кои са предложени за министри в кабинета на „Има такъв народ“ преди връчването на мандата. Това заяви в парламента депутатът от коалицията Ивайло Мирчев. Той обърна внимание, че ако партията на Слави Трифонов действително иска подкрепата на „Демократична България“, трябва да прояви повече кооперативност.

Коалицията обаче няма да потърси нова среща, тъй като това е в ръцете на мандатоносителя, заяви още Мирчев. В досегашните срещи от „Демократична България“ многократно са настоявали да научат състава на проектокабинета.

„Тъй като наистина сме изключително добронамерени, надявам се поне в тези няколко часа, когато ни се иска подкрепата, да ни бъде казано кои са все пак тези министри. Дайте поне да видим кои са министрите, защото е много неловка ситуацията“, заяви Ивайло Мирчев.

Президентът Румен Радев ще връчи мандата на „Има такъв народ“ в 17.00 часа днес. От партията заявиха, че са готови със състава на новото правителство, но ще го обявят при връчването на мандата.

Източник: БНР

Подобни публикации

Минеков получил покана от ИТН да участва в нов кабинет, но отказал

Димитър

Над половин милиард лева загуби за бюджета установи втората проверка в бившата Държавна агенция по хазарта

Димитър

Увеличават се настанените в болница с коронавирус в Ямболска област

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy